Toate instrumentele sunt curatate si sterilizate conform standardelor in vigoare , folosim aparate create in special in acest scop.In plus, beneficiem de monitorizarea externa a aparatelor de sterilizare (teste de control al sterilizarii ).Tot personalul nostru foloseste manusi, masti si ochelari de protectie.

Prima Vizita
Programarea initiala va consta dintr-o consultatie pentru diagnostic si optiuni de tratament.
Atunci cand este nevoie se poate incepe tratamentul necesar in aceeasi sedinta.
Oricum, un plan de tratament complet va putea fi facut dupa o evaluare intr-o programare ulterioara.

Va rugam sa ne sprijiniti cu urmatoarele informatii in timpul consultatiei:
*Radiografii dentare anterioare daca existalista cu medicamentele pe care le luati curent
*Seva completa un chestionar privind starea generalã de sãnãtate, pentru ca medical stomatolog sã stie daca suferiti de vreo boala importanta inaintea unei interventii chirurgicale (diabet, HTA, valve cardiace, febra reumatica, etc) sau daca luati medicamente (aspirina, anticoagulante, etc), în vederea asigurãrii unui tratament fãrã riscuri.

01. Protetica dentara

Este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa Poate fi fixă sau mobilă. Scopul acesteia este de a restabili integritatea dentară, care poate fi alterată de leziuni sau degradări fiziologice. Protezele dentare sunt în general piese rigide, realizate în afara cavității bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară.

02. Implantul dentar

Implantul dentar este un dispozitiv din titan care se introduce in osul maxilar pentru a inlocui radacina unui dinte. In majoritatea cazurilor, implanturile dentare vor sustine o lucrare protetica care, in functie de situatia clinica, poate fi: o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza mobilizabila. In anumite situatii, la implanturile dentare se pot atasa si aparate ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii. In prima etapa, este nevoie de interventie chirurgicala pentru a plasa implanturi dentare in interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor in organism se face numeste osteointegrare, in urma caruia implanturile dentare vor forma o legatura stransa cu osul maxilar. Dupa perioada de vindecare, este atasat implantului osos. Acest dispozitiv se numeste bont artificial. Bontul artificial va fi atasat de implant prin insurubare iar peste bontul artificial va fi confectionata lucrarea dentara proiectata.

03. Obturatia dentara

Reprezinta tratament stomatologic de restauratoare folosit pentru a repara fracturi ale dintelui, cariile dentare sau alte daune produse la suprafata dintilor. Materialele de obturatie sunt utilizate pentru a complecta cavitatea produsa de diverse afectiunile sau chiar pentru a imbunatati ocluzia (muscatura) sau mestecatul.
Aceste daune produse dintelui pot afecta atat sanatatea cavitatii bucale cat si aspectul estetic ale acesteia Insa chiar daca unele sunt foarte putin vizibile, daca totusi observati mici fracturi ale dintelui sau mici carii, experimentati dureri ale dintilor trebuie neaparat sa consultati un medic dentist pentru a va putea oferi cea mai buna solutie pentru problema dumneavoastra.
Medicul stomatolog va alege impreuna cu pacientul cea mai buna varianta de obturatie in functie de dimensiunea spatiului de restaurare, estetica, durabilitatea materialelor de obturatie si bineinteles costuri.

04. Endodontia

Este o specialitate stomatologica care se ocupa cu tratamentul afectiunilor pulpei dentare. Pulpa dintelui este un tesut moale format din vase de sange si nervi, situat in interiorul dintelui, precum si a regiunii apicale. Tratamentul de canal radicular devine necesar in momentul in care pulpa dentara se inflameaza sau moare. Daca nu este tratata, infectia se raspandeste la os si tesuturile inconjuratoare. In general, tratamentul endodontic presupune indepartarea tesuturilor inflamate sau necrozate, pentru ca apoi acestea sa poata fi obturate cu materiale biocompatibile. Printre procedurile endodontice disponibile in cabinetele stomatologice se numara:

Tratament pulpar: coafaj direct si indirect, pulpotomie, prepararea mecanochimica a canalului radicular, obturatie de canal, extirparea pulpei
Chirurgie apicala: chiuretaj periapical, rezectie apicala, obturatie de canal retrograda, sigilarea perforatiei radiculare, tratamentul resorbtiei radiculare, separarea radiculara
Tratament si retratament endodontic
Albirea dintilor tratati endodontic
Amputatie radiculara

05. Estetica Dentara

Reprezinta tratamentele care au ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator.

Cuprinde:

albirea denta
fatetele dentare
bonding-ul dentar
remodelarea dentara
reconstructia gingivala

06. Ortodontie

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare.

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acţionează pentru realinierea dinţilor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. Medicul ORTO vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

Există mai multe tipuri de anomalii care pot fi corectate ortodontic :

Supraocluzie verticală (overbite) – când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori

Ocluzia inversă (underbite) – aspectul de buldog, când dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi mult în faţă sau cei superiori sunt retraşi mult în spate

Ocluzie încrucişată – când dinţii superiori nu se potrivesc în faţă peste cei inferiori, la o muşcătură normală

Ocluzie deschisă – formarea unui spaţiu între suprafeţele ocluzale ale dinţilor frontali şi/sau laterali, atunci când muşcaţi pe dinţii posteriori

Malocluzie pe linia mediană – când centrul dinţilor frontali superiori nu se aliniază cu centrul dinţilor frontali inferiori

Dinţi distanţiali – spaţii interdentare sau „breşe edentate”, rezultat al lipsei dinţilor sau al dinţilor care nu umplu toată arcada;

Înghesuire dentară – când există prea mulţi dinţi pentru a avea loc pe arcada dentară
Pe lângă aspectul inestetic, dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carilor şi parodontopatiei.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.

Ortodonția nu mai este o ramură care se adresează doar copiilor datorită tehnicilor moderne , dinții pot fi îndreptați la orice vârstă. Există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate și de persoane care nu își doresc să se vadă acest lucru.

Pe lângă aspectul fizionomic pe care îl conferă tratamentele ortodontice . Durata unui tratament ortodontic variază foarte mult, în funcție de complexitatea problemelor,dar si de de colaborarea pacientului etc. În general se situează între 18 și 24 luni.